Főoldal   Súgó Bejelentkezés Regisztráció  
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
1 évet fizetsz kettőt kapsz a CakePHP tárhely programban!
Silver csomag pl.: 1000MB tárhely, MySQL vagy PostgreSQL.
.hu domain címmel - 12.900 Ft + Áfa / 2év
Hírek: Exkluzív bejelentés CSAK CakePHP.hu fórumlátogatóknak!  Általános blabla...
Oldalak: [1]   Le
Nyomtatás
Téma: Projekt lokalizálása  (Megtekintve 137 alkalommal)
« Dátum: 2011. Oktber 31. - 14:37:12 »
kisspepe Nem elérhető
Kölyök tag

Profil megtekintése E-mail
**

Sziasztok!

Gondom adódott a poedit-el. Szeretném lokalizálni az alkalmazásomat. A lokalizálni kívánt szövegeket a controllerben is és a viewban is __('valami', true) formában adtam meg.

Letöltöttem a poeditet a http://www.poedit.net/ -ről. Feltelepítettem. A PHP nyelvet beállítottam a webmania.cc oldalon lévő leírás szerint. Ezután a fájl menü katalógus kezelőben létrehoztam egy új katalógust, melynek megadtam mappának az app mappát. Ezután szintén fájl menüben az új katalógusra mentem. Itt megadtam a projekt nevet, csapatot, utf-8 karakterkódolást, nyelvet, országot. Ezután elmentettem a megfelelő helyre a .po fájlt. Ezután a poedit kiírta nekem, hogy sikertelen katalógus frissítés. A poedit nem talált fájlokat a megadott könyvtárban.

Mi lehet a gond? Többször is próbálkoztam már, de mindig ugyan ezt a hibaüzenetet kapom.
Naplózva
« Válasz #1 Dátum: 2011. Oktber 31. - 18:15:58 »
kisspepe Nem elérhető
Kölyök tag

**

Egy angol leírás szerint

http://www.bunchacode.com/programming/internationalization-and-localization-in-cakephp/

sikerült elérnem, hogy a poedit lássa a fordításra szánt fájlokat. Viszont ez alapján, a katalogus beállításainál az elérési útvonalaknál fel kell sorolnom az összes mappa elérési útvonalát, melyben szeretném hogy keressen a poedit. Ha oda teljes elérési úttal beállítom az egyik views mappát, akkor abban látja a fordítani valót.

Egy másik oldalon, azt írták, ha az elérési útnál '.'-ot írunk, akkor végigmegy a mappákon. Nálam ez nem működik.

Van erre valami megoldás, vagy szépen fel kell sorolnom az összes mappa elérési útját?
Naplózva
« Válasz #2 Dátum: 2011. November 01. - 08:22:16 »
robit Nem elérhető
Újonc

*

Szia!

Én a cake konzol i18n menüpontja alatt generáltam le a magyar állományt.
Ez összegyűjtötte a fileokból a lefordítandó szövegrészeket.
Ez bekerült a app/locale/hun/  könyvtárba (lehet hogy előtte létrehoztam)
és ezt a filet adtam meg fordítandónak a poeditben
ha frissült a forrás mindig a cake konzolon keresztül frissítettem ezt az állományt  nem a poedittel kerestettem meg a változásokat.

+ van online program (google segit) amivel feltöltheted a szövegfile-t és google translate segítségével lefordítja és letöltheted
erősen nyers fordítás lesz de alapnak sokszor jó
illetve az a gyanúm hogy angol - német angol - francia fordítások sokkal korrektebbek mint a magyar :-)

Üdv Robit

Naplózva
« Válasz #3 Dátum: 2011. November 04. - 11:49:50 »
rrd Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

Profil megtekintése WWW E-mail

Ez lehet, hogy segít: http://webmania.cc/cakephp-projekt-lokalizalas/
Naplózva
« Válasz #4 Dátum: 2011. November 04. - 12:40:20 »
kisspepe Nem elérhető
Kölyök tag

**

Igen ismerem az oldalt kösz. Elég hasznos cikkek vannak rajta.

Viszont nekem csak úgy működik, és jelenleg úgy is használom, a poeditet, hogy felsoroltam az összes mappát amibe keresnie kell.
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
Nyomtatás
Ugrás:  

2007 CakePHP Magyarország Fóruma