sziasztok,
ezzel egyaltalan nem ertek egyet. en hasznaltam mar
CVS-t es
SVN-t is evekig.
GIT-tel most kezdtem dolgozni (Drupal es mas PHP alapu programokhoz hasznaljuk).
Az, hogy mi a forras, az teljesen lenyegtelen. Az igaz, hogy a Linux kitalaloja a Linux kernelhez irta, azert, mert nem talalt olyan forraskezelot, ami megfelelt volna a feladathoz. Szerintem ez inkabb egy plusz pont lenne a GIT-nek, mert ha a Linux szivet tudja "karban tartani", akkor mi mas kell meg? En nem hiszem, hogy valaha irok akkora programot mint a Linux

--iM
Felreertes neesek... Hasznaltam GIT-et... SVN-t es CVS-t is... bar pont forditott sorrendben mint ahogy leirtam =) Csak a git-et fokent a nem weboldalas munkaimnal ereztem hasznosabbnak... Es tenyleg nagyon jonak... De a weboldalas munkaimhoz egyszeruen nem tudtam hasznalni rendesen... Tobb okbol... a legfontosabb ok volt, hogy mindig akad olyan kollega aki bele nyul a kodba (hja es windows-t hasznal) es mikor mondom neki, hogy szedje le svn-bol akkor maximum leszedi a tortoise-t... de git-re nem tudok ilyent mondani... cygwin es tarsai kozul kell valamelyik...
Persze nagyon sok... Tenyleg nagyon sok dolog nagyon jo a git-ben, peldaul a masolas es athelyezes kezelese... az egyszeruen zsenialis... De en van ahol egyszeruen nem tudtam hasznalni... ezert irtam, hogy a webes projectekhez nem tudtam hasznalni...
Peldaul ami fajt nagyon az, hogy nincs normalis Conflict inteligens merge... mert nalunk azert sokszor elofordul, hogy valaki csak 1 sort modosit mondjuk egy js file-ban vagy a css-ben erdemben nem szol bele az en munkamba, de megis Conflict-ol a file... es iylene etben svn nagyon szepen ki is irja, hogy G, mert rajott, hogy ennek az osszefuzesevel semmi gond =)
De lehet majd irok is errol egy bejegyzest majd... Ugyan arra aprojectre mindkettot hazsnalom majd, aztan a tapasztalatok alapjan... Mert a kerdeskor amugy is erdekes... ha annyi van, akkor legyen valahol leirva hogy miert mikor kinek melyik ajanlott...
/* Az meg hogy Linus-ek hasznaljak nagyon bolcs dolog =) Meg az is hogy megirta... Fokent a pythonos projecteimnel egyszeruen nagyon erzem, hogy ez a legjobb... */