Főoldal   Súgó Bejelentkezés Regisztráció  
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
1 évet fizetsz kettőt kapsz a CakePHP tárhely programban!
Silver csomag pl.: 1000MB tárhely, MySQL vagy PostgreSQL.
.hu domain címmel - 12.900 Ft + Áfa / 2év
Hírek: Exkluzív bejelentés CSAK CakePHP.hu fórumlátogatóknak!  Általános blabla...
Oldalak: [1]   Le
Nyomtatás
Téma: CVS, SVN, GIT (!?)  (Megtekintve 2949 alkalommal)
« Dátum: 2009. Februr 17. - 03:23:59 »
Méhész Imre Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

Profil megtekintése WWW E-mail

imehesz@mehesz.net zee_man78

haho,

ki milyen "forras rendszerezo" (source control) megoldast hasznal? ugye regen (nagyon regen) ott volt a CVS amit meg ma is eleg sokan hasznalnak (sajnos, nem sajnos igy van!) aztan jott az SVN ami eleg "standard"-nak szamit manapsag es persze itt van az uj tronkovetelo GIT...

ezt a GIT-et ismeri (hasznalja) egyaltalan valaki? (honlap) ha igen, akkor mi a tapasztalat? erdemes e ra idot "pazarolni" stb...

en mar tobb eve SVN-t hasznalok (vagy parancssorbol, vagy a windows-os Tortoise-szal)

-iM
Naplózva

--
iM::zM::eM
« Válasz #1 Dátum: 2009. Februr 17. - 08:47:07 »
firith Nem elérhető
Globális moderátor
Kölyök tag

firith@elte.hu

Szia!

Bevallom őszintén a GIT-et egyáltalán nem ismerem. bár a neve nem idegen, már hallottam, de azt sem tudom micsoda Mosolyog Cégnél / magán fejlesztésnél SVN-t használunk. Windowsos fejlesztők Tortise-t, linuxosok pedig KDESVN-t vagy RapidSVN-t, DIFF-eléshez pedig Kompare-t. Illetve néha terminálba, de az azért ritka.
Nekem az lenne ezzel kapcsolatosan a kérdésem, hogy ki milyen project managert használ. Bár nem teljesen az, én Trac-kel próbálkotzam (bugtracker), de kevesebb sikerrel, alig akart felmenni, és az autentikáció egyáltalán nem ment. Ha OpenSource project lenne, a google féle code hostingot választanám, kevesebb feltétele van, mint a sourceforge-nak.

firith
Naplózva
« Válasz #2 Dátum: 2009. Februr 17. - 14:03:47 »
rrd Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

SVN, kdesvn-nel

Projekt managementre meg googlecode-ot használok
Naplózva
« Válasz #3 Dátum: 2009. Februr 17. - 14:57:29 »
Méhész Imre Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

hali,

GIT az egy Linus altal irt rendszer, epp tegnap neztem egy videot rola. a lenyege az, hogy teljesen maskepp dolgozik mint az SVN vagy CVS (ezert is irta meg, mert szo szerint utalta az osszes tobbit)

egyebkent en is (mi is) SVN-t hasznalunk.

a cegnel track-et nyomatunk meg de most probalom magam belemeriteni egy online rendszerbe:

http://unfuddle.com/

lehet ingyenesen (is) hasznalni, majd meglatjuk mi lesz belole.

--iM
Naplózva

--
« Válasz #4 Dátum: 2010. Janur 28. - 04:10:31 »
lightgod Nem elérhető
Újonc

Profil megtekintése E-mail
*

Szia!

Bevallom őszintén a GIT-et egyáltalán nem ismerem. bár a neve nem idegen, már hallottam, de azt sem tudom micsoda Mosolyog Cégnél / magán fejlesztésnél SVN-t használunk. Windowsos fejlesztők Tortise-t, linuxosok pedig KDESVN-t vagy RapidSVN-t, DIFF-eléshez pedig Kompare-t. Illetve néha terminálba, de az azért ritka.
Nekem az lenne ezzel kapcsolatosan a kérdésem, hogy ki milyen project managert használ. Bár nem teljesen az, én Trac-kel próbálkotzam (bugtracker), de kevesebb sikerrel, alig akart felmenni, és az autentikáció egyáltalán nem ment. Ha OpenSource project lenne, a google féle code hostingot választanám, kevesebb feltétele van, mint a sourceforge-nak.

firith

Git szep es jo... Es pl a kernelhez tokeletes... De nekem a php-s es python-os projectekhez nagyon nem fexik...
http://versioncontrolblog.com/comparison/Bazaar/CVS/Git/Mercurial/Subversion/index.html
Ez egy nagyon jo osszehasonlitas, bar eeg szukszavu =)

Projectekhez meg... Eleg sok mindent kiprobaltam, de ami nagyon bejott most az a redmine
Meglattam nem tudom melyik project-nel, hogy hasznaltak (volt 2 project ami public, meg 1 amihez volt hozzaferesem) es egyszeruen beleszerettem =)
Amin meg a kollegam is meglepodott az a nagyon szep verziokovetokkel valo kompatibilitas vagyis berantasz egy projectet aztan ha akarod akkor a projecthez tartozo usereket osszekotod a commiterekkel... meg statisztikat is csinal ki mikor menniyt nyult hozza...
Csak ajanlani tudom...
Naplózva
« Válasz #5 Dátum: 2010. Janur 28. - 12:43:42 »
firith Nem elérhető
Globális moderátor
Kölyök tag

firith@elte.hu

Na megvan az ideális project manager progi: OpenAtrium

maga a telepítés nem igazán project manager, de mivel drupal alapú, nagyon gyorsan bele lehet rakni plusz dolgokat Mosolyog

ezeket tudja alapból http://openatrium.com/features
de csillió millió kiegészítő van drupalhoz
Naplózva
« Válasz #6 Dátum: 2010. Janur 28. - 14:56:15 »
Méhész Imre Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

Git szep es jo... Es pl a kernelhez tokeletes... De nekem a php-s es python-os projectekhez nagyon nem fexik...
http://versioncontrolblog.com/comparison/Bazaar/CVS/Git/Mercurial/Subversion/index.html
Ez egy nagyon jo osszehasonlitas, bar eeg szukszavu =)

sziasztok,

ezzel egyaltalan nem ertek egyet. en hasznaltam mar CVS-t es SVN-t is evekig. GIT-tel most kezdtem dolgozni (Drupal es mas PHP alapu programokhoz hasznaljuk).

Az, hogy mi a forras, az teljesen lenyegtelen. Az igaz, hogy a Linux kitalaloja a Linux kernelhez irta, azert, mert nem talalt olyan forraskezelot, ami megfelelt volna a feladathoz. Szerintem ez inkabb egy plusz pont lenne a GIT-nek, mert ha a Linux szivet tudja "karban tartani", akkor mi mas kell meg? En nem hiszem, hogy valaha irok akkora programot mint a Linux Kacsint

--iM
Naplózva

--
« Válasz #7 Dátum: 2010. Janur 28. - 18:59:34 »
lightgod Nem elérhető
Újonc

*

sziasztok,

ezzel egyaltalan nem ertek egyet. en hasznaltam mar CVS-t es SVN-t is evekig. GIT-tel most kezdtem dolgozni (Drupal es mas PHP alapu programokhoz hasznaljuk).

Az, hogy mi a forras, az teljesen lenyegtelen. Az igaz, hogy a Linux kitalaloja a Linux kernelhez irta, azert, mert nem talalt olyan forraskezelot, ami megfelelt volna a feladathoz. Szerintem ez inkabb egy plusz pont lenne a GIT-nek, mert ha a Linux szivet tudja "karban tartani", akkor mi mas kell meg? En nem hiszem, hogy valaha irok akkora programot mint a Linux Kacsint

--iM

Felreertes neesek... Hasznaltam GIT-et... SVN-t es CVS-t is... bar pont forditott sorrendben mint ahogy leirtam =) Csak a git-et fokent a nem weboldalas munkaimnal ereztem hasznosabbnak... Es tenyleg nagyon jonak... De a weboldalas munkaimhoz egyszeruen nem tudtam hasznalni rendesen... Tobb okbol... a legfontosabb ok volt, hogy mindig akad olyan kollega aki bele nyul a kodba (hja es windows-t hasznal) es mikor mondom neki, hogy szedje le svn-bol akkor maximum leszedi a tortoise-t... de git-re nem tudok ilyent mondani... cygwin es tarsai kozul kell valamelyik...
Persze nagyon sok... Tenyleg nagyon sok dolog nagyon jo a git-ben, peldaul a masolas es athelyezes kezelese... az egyszeruen zsenialis... De en van ahol egyszeruen nem tudtam hasznalni... ezert irtam, hogy a webes projectekhez nem tudtam hasznalni...
Peldaul ami fajt nagyon az, hogy nincs normalis Conflict inteligens merge... mert nalunk azert sokszor elofordul, hogy valaki csak 1 sort modosit mondjuk egy js file-ban vagy a css-ben erdemben nem szol bele az en munkamba, de megis Conflict-ol a file... es iylene etben svn nagyon szepen ki is irja, hogy G, mert rajott, hogy ennek az osszefuzesevel semmi gond =)

De lehet majd irok is errol egy bejegyzest majd... Ugyan arra aprojectre mindkettot hazsnalom majd, aztan a tapasztalatok alapjan... Mert a kerdeskor amugy is erdekes... ha annyi van, akkor legyen valahol leirva hogy miert mikor kinek melyik ajanlott...

/* Az meg hogy Linus-ek hasznaljak nagyon bolcs dolog =) Meg az is hogy megirta... Fokent a pythonos projecteimnel egyszeruen nagyon erzem, hogy ez a legjobb... */
Naplózva
« Válasz #8 Dátum: 2010. Janur 28. - 19:26:46 »
Méhész Imre Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

hali,

na igen, az hogy ez-meg-az belenyulkal a kodba minden "tudas" nelkul az mindig problema Mosolyog

(na meg a designer-ek Mosolyog hehe)

Erdekes, hogy a MERGE-t panaszolod, kb. 75%-ban azaz indok amiert a cegek ott hagytak (hagyjak) az SVN-t meg a CVS-t. (valaki meselte, hogy 17 agat (branch) kellett osszefonniuk (merge) es ment minden gond nelkul... en meg csak 2-3 branch-el jatszadozom egyelore )

talan ez segit: http://book.git-scm.com/3_basic_branching_and_merging.html

ja, mult heten telepitettem Windows 7-ra (beta) TortuseGIT-et XAMPP-pal es ment siman (nem magamnak Kacsint ) -

Ezeket tettem fel:
- http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html (PuTTY)
- http://code.google.com/p/msysgit/downloads/list ( in the time of writing: Git-1.6.5.1-preview20091022.exe )
- http://code.google.com/p/tortoisegit/downloads/list ( in the time of writing: TortoiseGit-1.2.1.0-32bit.msi )

GIT-be nekem meg az tetszett, hogy egy helyen tarolja az egesz kodot es nem teszi magat minden egyes almappa ala. (ennek akkor van jelentosege, ha a felhasznalodnak csak windows szervere van es hallani sem akar semmifele kodkezelesrol), persze tudom, hogy ott van az SVN EXPORT meg ilyenek.

--iM
Naplózva

--
« Válasz #9 Dátum: 2010. Janur 28. - 22:19:17 »
lightgod Nem elérhető
Újonc

*

Ebben igazat adok... Es amugy ahogyan kezdtem atmigralni a dolgai git-re, ugy megrobalom megtalalni a megfelelo hozzaallast es mentalitasi igenyt hogy a webes dolgokat is at tudjam ultetni... Igen az egy konyvtar es nem millio .svn konyvtar nagyon nagyon pozitiv dolog =)

Igen tudom, hogy van modja, de sokkal egyszerubb svn-ben az inteligens merge...

mondjuk en neha azert svn aatt is szivok vele mikor keszul 5-6 branch, mert meg akarunk valamit nezni aztan mindnek van egy resze ami hasznos es elkezdjuk osszefesulni =/

A winows-os linktombot meg koszonom ^_^
Naplózva
« Válasz #10 Dátum: 2011. December 19. - 14:10:29 »
fi Nem elérhető
Újonc

*

sziasztok!

Mivel látom vannak köztettek olyanok, akik svnnel már dolgoztak, és mivel én is svn párti lennék, talán sikerülne rávilágítani egy két dologra, amit nem tudok. :-)

Sajnos Gittel kell dolgoznom, és szeretnék egy alap felállást kialakítani Git alatt.

mkdir project
cd project
git init

Ezután bemásoltam egy fájlt, legyen mondjuk az fb.php nevű fájlom. Hozzáadom

git add fb.php
git commit -m'filet hozzáadtam'

kilépek a könyvtárból és létrehozok egy project2 könyvtárat:

cd..
mkdir project2
cd project2
git clone ~/project .

szépen be is kerül a project2 könyvtáramba az fb.php fájl.

menjünk vissza a project könyvtárba
cd ../project

Változtassuk meg az fb.php fájlt. Majd commitoljunk:
git add.
git commit -m'update'

Lépjünk vissza a project2 könyvtárba és vajon hogyan tudom lekérni a változást? És ha a prokject2-ben változtatok valamit, akkor hogy kerül a project mappámba a változás?

Tudtok nekem ilyen alapokban segíteni?
« Utoljára szerkesztve: 2011. December 19. - 14:12:50 írta fi » Naplózva
« Válasz #11 Dátum: 2011. December 19. - 20:43:50 »
firith Nem elérhető
Globális moderátor
Kölyök tag

firith@elte.hu

Lépjünk vissza a project2 könyvtárba és vajon hogyan tudom lekérni a változást? És ha a prokject2-ben változtatok valamit, akkor hogy kerül a project mappámba a változás?

Tudtok nekem ilyen alapokban segíteni?

ha olyat szeretnél mint az svn update akkor:  git pull origin master
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
Nyomtatás
Ugrás:  

2007 CakePHP Magyarország Fóruma