Főoldal   Súgó Bejelentkezés Regisztráció  
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
1 évet fizetsz kettőt kapsz a CakePHP tárhely programban!
Silver csomag pl.: 1000MB tárhely, MySQL vagy PostgreSQL.
.hu domain címmel - 12.900 Ft + Áfa / 2év
Hírek: Exkluzív bejelentés CSAK CakePHP.hu fórumlátogatóknak!  Általános blabla...
Oldalak: [1]   Le
Nyomtatás
Téma: Szövegszerkesztő vagy Editor  (Megtekintve 1128 alkalommal)
« Dátum: 2009. Februr 16. - 03:38:27 »
Méhész Imre Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

Profil megtekintése WWW E-mail

imehesz@mehesz.net zee_man78

szjasztok,

azt hiszem már volt erről szó, de nem emlékszem a végeredményre Szomorú

a kérdésem, hogy ki milyen szövegszerkesztőt és milyen kiegészítőket használ ahhoz, hogy minél termelékenyebb legyen a kódolás.

- én az utóbbi hónapokban nagyon rászoktam a Zend által kiadott ZendStudio-ra, de "sajnos" ez nem ingyé van és nagyon összenőtt a Zend Keretrendszerrel. Most próbálok a régi nagy kedvencemhez (VIM) visszatérni és különböző rövidítéseket (ab:) használni. pl. ha beírom, hogy: fe(enter vagy szünet) akkor ezt írja ki:

Kód:
// fe =>
foreach( $var as $val )
{

}

// vagy fek =>
foreach( $var as $key => $val )
{

}

persze mindegyik fontosabb PHP funkcióhoz használok valamit.

-Többen esküsznek még az Eclipse-re (PDT-vel), de nekem az valahogy soha nem jött össze.
- Linux (és Gnome) alatt még a PHPEdit-tel szoktam bűvészkedni.
-Ja, és persze ott van a DreamWeaver (ez se ingyenes azt hiszem, de az életbe még nem használtam)

köszi,
--iM
Naplózva

--
iM::zM::eM
« Válasz #1 Dátum: 2009. Februr 16. - 07:18:16 »
firith Nem elérhető
Globális moderátor
Kölyök tag

firith@elte.hu

Hali!

Az attól függ! Windows alatt van egy igazán jó IDE, nusphare PHPEd. Szerintem nem nagyon kell bemutatnom, sokan ismerik. Előnenye: a legjobb php debugolási lehetőség, nagyon kényelmesen, hátránya, hogy nem ingyenes.

Linuxon NetBeans 6.5-öt használok, szerintem ez a második legobb IDE (még PDT-ztem régebben de az annyira nem jött be). Előnye a legtöbb IDÉhez képest: okos kódfeajánlás, és emiatt remekül együttműködik a cake-kel. Pl ha a controllerben használsz egy modelt, még nem láttam olyan kódfelajánlót ami működött volna, hisz futásidőben történik minden. perverzek felvehetnek egy adattagod és dokumentációs kóddal feltüntethetik a tipusát. NetBeans alatt működik a @property is, emiatt sokkal kényelmesebb használni, és nem kell emiatt átszerkeszteni az osztályt.
Naplózva
« Válasz #2 Dátum: 2009. Februr 16. - 14:35:19 »
rrd Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

Több rendszerköltözés miatt próbálok mindenre platformfüggetlen megoldást találni. Én Komodo Edit-et használok (ingeyenes, Lin, Mac, Win). Szépen tudja amit kell, látja a cake függvényeket, a saját magad által létrehozott JS ojjektumokat, stb.
Naplózva
« Válasz #3 Dátum: 2009. Mrcius 18. - 18:02:35 »
Méhész Imre Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

imehesz@mehesz.net zee_man78

hali,

ezt probalta mar valaki? egesz jonak tunik ...

http://www.aptana.com/

--iM
Naplózva

--
iM::zM::eM
« Válasz #4 Dátum: 2009. Mrcius 19. - 10:18:05 »
rrd Nem elérhető
Adminisztrátor
Teljes tag

Én próbáltam. Elég vegyes érzelmekkel töltött el. Van egy iPhone tesztelő felülete ami rokonszenvesnek tűnt viszont nem működött. de sokan dicsérik, szerintem sokaknak nagyon bejönne.
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
Nyomtatás
Ugrás:  

2007 CakePHP Magyarország Fóruma